Klubb rec. trollhättan

Skådespelerskans egen väg Rec-tema

Att gå sin egen väg som skådespelerska. Det är temat för torsdagens Klubb Rec som gästas av Solveig A-Carlsson.

Relaterat

Artikelbilder

Solveig A-Carlsson är veckans gäst på Klubb Rec.

Det är utskottet Fienden vid Högskolan Väst som står för arrangemanget på Meza denna vecka och som haer bjudit in Solveig A-Carlsson för att berätta om hur det var när hon gick sin egen väg genom filmvärlden på 1960- och 70-talet.

Solveig A-Carlsson bestämde sig vid sju års ålder när hon stod utanför biografen i Vetlanda och såg bilderna på Janet Leigh. ”En sån ska jag bli!”

Elva år senare kom hon in på Calle Flygares film & Teaterskola och gick där i två år Därefter blev det film direkt efter skolan Men det var inte som hon drömt om. I filmvärlden på 60- och 70-talet var det antingen vänstervridet eller avklätt, Om man ville gå den långa vägen fick man ta det som bjöds.

Ville man gå den korta fick man gå en annan väg.

Solveig valde att gå sin egen väg efter ett par filmår. Det blev teater ochtv, bland annat Mobergserierna Din stund på jorden och Raskens

1975 blev hon en bekännande kristen efter en radikal upplevelse och tvärstannade.

28 år gammal lade hon film och teater på hyllan och gjorde ett slags bokslut på sitt liv. Hade hon nått det mål hon strävade efter? Var detta allt?

Hos Klubb Rec berättar hon hur detta påverkade henne som skådespelare och människa.

Kvällen innehåller även bland annat filmquiz och senare blir det musik med hjälp av kvällens dj, Claudio Fransson från Miutafilm.

 


RSS 2.0