länk

SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen

Grattis Viktoria & Daniel


Grattis Viktoria & Daniel!
Ni kommer att vara ett gott exempel för andra ungdomar i det här landet. Ett exempel på att stå upp för kärleken ,familjen och äktenskap mellan man och kvinna. Det är den bästa reklamen!
Det som har varit normalt och det som varit ett rättesnöre det har bespottats. Därför vill jag på min lilla blogg lyckönska er och tacka er för ert fina exempel. "Guds välsigne er  och bevare er. Herren låter sitt ansikte lysa över er och vare er nådiga. Herren vänder sitt ansikte till er och ger er Frid."

I love Hjo



Den här gjorde jag igår! Jag är ganska nöjd. Men hallå finns det ingen som kan se min blogg? Det händer varken att någon ser eller kommenterar eller ens klickar på någon reklam det känns som att skriva i tomma intet.
Förresten om du ändå är här och tittar och kan få in 90,4 mhz så har jag ett program kl 1800-18.30 onsdagar  kallat:" från hjärta till hjärta". Välkommen att lyssna! D et är Skövde närradio som sänder.

Vilken underbar dag!


veckans ord

I Psaltaren 34 står det i v 5 " Jag sökte mig till Herren och Han svarade mig. 
 Han befriade mig från all fruktan.
Se mot Honom  och stråla av glädje, sänk inte blicken i skam..
v 9 " Smaka och se att Herren är god" 
v 11 " De som sökt  sig till Herren saknar ingenting".

Vimmerby





Denna vackra kyrka  ligger i Vimmerby. Muren kring kyrkan har min farbror Bengt Andersson varit med och lagt. På den tiden låg ett pansionat nedanför kyrkan Det var min farmors. Den kallades för " Panget" och var mycket populärt bland stadens arbetare  på lunchrasten .De fick ta hur mycket de ville! Farmor hade förutom pansionatet 12 barn. En dog i barnsäng Pappa var det elfte barnet Han fick heta  Helge Elving .Men när jag var liten trodde jag att pappa hette Helge Välling!
Mamma var från Storebro. När de gift sig i Vimmerby flyttade de snart till Vetlanda där pappa skulle starta en gummiverkstad.

Gud har köpt en gruppbiljett!



I dag fick jag en bild. Gud har köpt en gruppbiljett för alla människor att gratis få åka med .Han har betalat resan med sitt eget blod då han gav sitt liv genom Jesu död på korset. Det står att läsa i John 3: 16 ." Ty så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son på det att var och en som tror på honom inte ska gå under utan ha ett evigt liv"
Det vi behöver göra är att ta emot fribiljetten och  hålla kontakt med Reseledaren och  övriga medresenärer. Det finns gott om plats!
Men så finns det en del som letar efter resor, en del efter sistaminutenresor. Andra söker inte alls. Andra vet inte om att det finns en resa reserverad för dem .
Vårt uppdrag som resenärer med fribiljett är skyldiga att tala om för andra  var de kan hämta biljett och vart resan går.
Den går hem där vi kom ifrån. Tillbaka till hemstaden ,till vår Faders hus där vi är  väntade likt den förlorade sonen .
Vi gick alla vilse står det men vi kan alla komma rätt igen. Välkommen med på resan! Du är älskad!

Hjo


2006 i oktober flyttade vi till Hjo där vi nu bo. Att det låg en missionsbåt där vars ägare bodde i Mullsjö visste vi inte En morgon fick vi ett telefonsamtal från Israel. Det var min syster som sa: Åk till Mullsjö idag Det ska vara en träff där. Vi åkte dit och då bildades  missionsbåtsföreningen Christina. De hade behov av en Kapten och min man var en Kapten som gått i förtida pansion. Tala om Guds ledning!
Såhär ser båten ut!

Öckerö


1972 fick jag rollen som Katrin i Vilhelm Mobergs "Din stund på jorden". Äntligen en roll jag kände mig hemma i. En bra författare  ett bra manus och en bra regissör Per Sjöstrand. Även  en roll i "Raskens" i rollen Klangens Lena
Efter det gick jag fortbildning ett år på Statens Scenskola för skådespelare som arbetat i 5 år.

1975 hände något radikalt Jag blev frälst!
Det gjorde att jag omvärderade saker. Jag  la filmen och teatern på hyllan och sökte Guds vilja med mitt liv.
Det ledde till receptionist på teaterförbundet, resvärdinna med Svenska Journalen till Israel och Bibelskola på pingströrelsens utbildning för pastorer och missionärer.

 Där dök en dag en man upp från Öckerö som sedemera blev min man. 1978 gifte vi oss och flyttade till Öckerö där vi bodde i 28år och fick två underbara söner.En tid jag är tacksam för! Att bo så nära havet och  de kala bergen  var   en speciell upplevelse. De blev mina bästa vänner!

Moberg

Jag gick två år på Calle Flygares teaterskola. På kvällarna jobbade jag som påkläderska på Operan. Jag hade nått mitt mål.Att bli Skådespelerska! och snart blev jag erbjuden en huvudroll på film och blev Filmstjärna! Men film på 60-70-talet var inte min stil .Det var nästan naket i allting. Men man fick bita i det sura äpplet. Antingen ta det man blev erbjuden eller vara utan. Hade man inte de rätta kontakterna så var det en tuff värld att komma in i. Jag medverkade i ett 10-tal filmer en del större , en del mindre roller. På ett filmbolag ville man lansera mig utomlands men jag tackade nej och sökte mig till teatern. Först Lilla Teatern och sedan Maximteatern där jag bla spelade mot Gunnar Björnstrand, Siv Erics och Ulla Sallert. Jag träffade många underbara människor och en del mindre underbara. Den som gjort mest intryck på mig är Sif Ruud. Hon sa till mig några ord som jag aldrig glömmer:" Dig tror jag på!"

Min stund på jorden

 När jag var 7 år stod jag utanför biografen I Vetlanda och tittade på filmbilderna Det var Janet Leight i filmen Dimmornas bro. Inom mig sa jag:" En sån ska jag bli!" Jag var blyg så jag sa det inte till någon. När jag var 14 år var jag av en händelse på en teaterkurs i jönköping där en som var rektor för Skara Skolscen ,Profft hette han,sa till mig " Jag tycker att du ska söka in till min teaterskola i Skara. Jag skickar ansökningsblanketter". Jag var överlycklig men det varade inte längre än till jag fick ansökningshandlingarna .Man skulle ha fyllt 14 år och ha tagit realen! Men jag gav mig inte utan sökte in På Mariannelunds internatskola där man kunde ta realen på två år. Jag kom in och 1966 var jag klar med min examen och sökte in på Calle Flygares film o teaterskola i Stockholm .Jag var en av de lyckliga antagna.

Från hjärta till hjärta

Jag kallar mig för Standup-lyriker och talar oftast över ämnet
"från hjärta till hjärta" kallar jag det jag talar om med underrubriken-Ordbukett .Bla på Kvinnofrukostar.
Jag har skrivit en bok med samma titel som är en självbiografi och en CD där jag läser olika texter, dikter och bibelorv varvat med rofylld flöjtmusik.


Vårbuketten

"Guds församling är som en Vårbukett som Herren själv har plockat. Och Han har plockat oss en och en, var och en med sin egen färg, sin egen doft och sitt eget namn För Han säger: "Jag har kallat dig vid namn Du är min!"
Och Han har ryckt oss upp från vår gamla plantering. Rtckt oss upp ur världen och omplanterat oss i sitt rike . satt oss i sitt kärl med det levande vattnet där vi får hämta daglig kraft och näring för att bli Hans EVIGHETSBLOMMOR!

Ps! Gud plockar inte bara Pingstliljor och prästkragar. Han plockar den blyga violen, den stolta tulpanen, den unika Liljan, den trotsiga tussilagon och den vanliga vitsippan!

Ords betydelse

Har du tänkt på vad ett ord kan betyda på gott eller ont? Om någon säger till dig: " Dig blir det inget av!" eller "Dig tror jag på!" så påverkar det dig positivt eller negativt. Du kanske undrar varför min blogg och min hemsida heter "Ordbukett". Det är för att jag kallar mig "Standup-lyriker. Jag talar bla på Kvinnofrukostar över ämnet "Från hjärta till hjärta-Ordbukett" Jag brukar säga att jag delar ut en bukett av ord där var och en får plocka sin egen bukett. För vi har så olika behov av olika sorters ord i olika tider av vårt liv. En del behöver uppmuntran. Andra en förmaning eller ett ord av tro , hopp , kärlek eller bara få sitta likt Ferdinand och dofta. Ord är viktiga på jorden- så slarva inte med orden! " Milda ord är som honungskakor. De är ljuvliga för själen och en läkedom för kroppen" Ordsp 16:24

RSS 2.0