Sverige vad har hänt?

I Hoseaboken det 4 kapitlet och den 1 -4  versen kan man  tro att man läser dagens nyheter  eller vilken tidning som helst "Hör Herrens ord . Herren väcker talan mot landets invånare  ty ingen trofasthet och ingen kärlek och ingen kunskap om Gud finns i landet Förbannelser och lögner och dråp och stölder breder ut sig, blodsdåd följer på blodsdåd. Därför ligger landet sörjande..."

Det är allvarliga ord som jag tror vi helst inte vill höra De flesta människor vill bara glömma det som händer i vår värld just nu och bara slå dövörat till, njuta så mycket det går, köpa, sälja, resa, bort äta gott. Skratta och le åt allting Men på insidan känner vi nog alla oro. Vad ska hända med våra pengar ?Finns det  några pe  ngar till vår pension?När kommer vi själva att bli utsatta för någon sorts våld? Tänk om det fanns någon som kan rädda oss ?Någon som känner oss? Älskar oss?
Har du en Bibel så ta fram den och leta upp Joh3:16 Läs det och svara på min blogg vad du tänker
Vi hörs

Höst tröst

Nu är det höst i vårt land och mycket startar upp igen efter sommarens ledighet men för många börjar en tid av vemod. Vi går mot mörkare tider och vi åldras. Kanske vi sörjer inombords av att se sämre, gå sämre, höra sämre. ""Åldern tar ut sin rätt" säger en del. Själv tycker jag att det är orättvist att livet ska bli försvagat när man åldras Okej det är på et sät rättvist att alla åldras ingen kommer undan. Men varför ska vi inte kunna må bra åtminstone? Och varför detta hemlighetsfulla med döden? Att inte få veta när eller hur? Fast å andra sidan tror jag inte man vill veta när och hur utan leva varje dag som om man skulle leva i all evighet eller dö i morgon. En sak vet vi i alla fall att vi ska dö. Rik som fattig sjuk som frisk. Där  är vi alla lika och ingen är sjuk. Vi kan inte föreställa os vad som komma skall men vi kallar det för himlen. Vad väntar oss?
En ny vår! nu  har vi höst tröst!

RSS 2.0